PORTFÖLJ
Abstrakt natur

När oron kommer över mig är det skönt att ta kameran med och traska fram över mossa och sten. Titta efter olika motiv, små eller stora, se hur ljuset strilar mellan trädstammarna och bilder solplättar i mossan. Hittills har jag fotat av det jag sett men sedan jag började använda ICM-tekniken kan jag ”måla” med kameran. De raka stammarna blir till ränder som får mig att tänka på mormors vävda trasmattor när jag rör kameran upp och ner. Svepande rörelser skapar mystiska landskap där ögon tittar fram genom abstrakta grenar, man kan ana troll och väsen som smyger bak trädstammarna.

Abstrakt studio

I studion experimenterar jag med varierande material som jag belyser på olika sätt, ofta i kombination med långa slutartider och kamerarörelse. Det kan krävas många exponeringar för att få en bild som jag är nöjd med.

Natur 

Naturen är fantastisk och bjuder på många motiv. Ibland letar jag efter det lilla, små detaljer som en svamp på en stubbe eller mossa på en sten. Andra gånger vill jag fånga det storslagna. Många gånger letar jag upp det som är lite stökigt och lite halvdött. Jag går gärna ut när vädret inte är det bästa, Lite snö eller regn kan göra en bild mer livfull.

Djur/porträtt

Mina fyra norska skogkatter får ofta stå ut med att vara modeller - på deras egna villkor så klart. Och det är i porträtterandet av djur jag känner mig mest bekväm. Försöker dock öva på mänskliga modeller emellanåt.

Övrigt

Stilleben i studion, blommor i trädgården, arkitektur. En speciell stämning eller händelse. Kameran är ofta med på utflykter och den ligger nästan alltid framme hemma. Det finns så mycket att avbilda, så mycket att experimentera med...