Aktuell kull

Vi är medlemmar i:

Alfakatten, Sverak, och Skogkattslingan

Kattungar - uppfödning, försäljningsvillkorFörsäljningsvillkor

Vi säljer inga kattungar utan en personlig kontakt. Ett mejl eller ett telefonsamtal kan dock vara en bra början.


Eftersom vi vill att våra kattungar ska få bästa möjliga hem förbehåller vi oss rätten att välja vilken/vilka vi säljer till.


Vi säljer inte "utekatter". En katt som får rätt stimulans inomhus mår alldeles utmärkt.


Vi vill att du som köpare ska vara medveten om att du åtar dig ett engagemang som räcker kattens hela livstid. Det innebär att du tar hand om katten på bästa sätt, att du ger den den kärlek, omsorg, omvårdnad och stimulans den behöver.

    Katten behöver få ett väl sammansatt foder av god kvalitet för att den ska må bra och hålla sig frisk. Självklart ska du ha katten försäkrad och vaccinera den årligen och blir den sjuk ska du ta den till veterinär.

    Vi vill gärna följa våra avkommors utveckling. Det innebär att vi gärna vill besöka kisse någon gång samt att du mer än gärna får skicka bilder på den. Om något händer katten vill vi gärna veta det. Och skulle det hända att katten inte kan bo kvar hos er vill vi veta vart den tar vägen, vi hjälper om möjligt till med omplacering.


När kattungen flyttar är den:

  • Minst 12 veckor
  • Grundvaccinerad mot kattsnuva, kattpest och herpes
  • Registrerad (stambokförd) i SVERAK
  • Chipmärkt
  • Försäkrad mot dolda fel
  • Avmaskad vid behov


När kattungen flyttar får den med sig en kappsäck med lite smått och gott; mat som den är van att äta, någon leksak, en filt eller liknande med dofter som den känner sig trygg med, samt stamtavla och informationsbroschyrer. Vi bjuder också våra kattungeköpare på ett års medlemskap i rasringen Skogkattslingan.


Självklart ingår också ett livslångt engagemang från vår sida.


Vår uppfödning

Vi har haft norsk skogkatt sedan 1992 men det var först i slutet av 2000-talets första decennium som vi började fundera på uppfödning. Vår första kull föddes 2012.

Uppfödningen bedrivs i en mycket liten skala med max en kull om året.


Är du intresserad av en kattunge från oss? Klicka här! 
Vi har också genomgått SVERAK:s uppfödardiplomering samt Pawpeds kurser G1 och G2.

Copyright @ All Rights Reserved